کریسمس؛ عیدی مبنی بر (توهم) یا (حقیقت) .... ؟

كنكاشي در افکار و باورها

 شنیدن قرآن به صورت آنلاین استغفار را فراموش نكن

کریسمس؛ عیدی مبنی بر (توهم) یا (حقیقت) .... ؟

کریسمس؛ عیدی مبنی بر (توهم)  یا (حقیقت) .... ؟


آيا روز، ماه، و سال ميلاد مسيح -عليه الصلاة والسلام- مشخص است .... ؟ 

آیا عیسی علیه السلام در چنین روزی به دنیا آمده است ... ؟

آیا دانشمندان مسیحی بر تاریخ میلاد مسیح اتفاق نظر دارند ... ؟

آیا تاریخ میلاد مسیح تاریخی مبتنی بر ادله ی محکم وثابتی است ... ؟ 

آیا واقعا میلاد مسیح در فصل زمستان اتفاق افتاده است ... ؟

آیا در کتاب مقدس مسیحیان زمان میلاد مسیح مشخص است ... ؟

آیا شروع تاریخ میلادی تاریخی دقیق می باشد ... ؟

 

همه می دانیم که کریسمس نزد نصاری عید میلاد مسیح است ... 

اغلب نصاری اروپای غربی بر این باورند است که میلاد مسیح در روز 25 دسامبر اتفاق افتاده است، این در حالی است که نصارای اروپای شرقی روز 7 ژانویه را روز میلاد مسیح می دانند. 

در مقاله ی پیش روی شما نیم نگاهی به این قضیه انداختیم. 

 


***************************

وقت میلاد مسیح در اسلام:

***************************

در مصادر اسلامی تاریخ مشخص و معینی برای روز یا ماه یا سال میلاد مسیح وارد نشده است.

گرچه داستان ولادت او در قرآن در سوره ی مریم آمده است اما وقتی برای آن ذکر نشده است.

فقط وقوع آن در تابستان یا زمستان محل بحث واختلاف می باشد که مختصرا آن را بیان می کنیم.

در قرآن کریم وقتی سخن از ولادت عیسی علیه الصلاة والسلام در سوره ی مریم به میان می آید، ملخص داستان بدین گونه است که درد زایمان مریم را به تنه ی نخلی می رساند، و الله عزوجل به او دستور می دهد که تنه ی نخل را بتکاند و رطب تازه بر او فرو می ریزد و آب را جاری می سازد.  

بر اساس این آیات علما اختلاف نظر دارند که :

بیشتر مفسرین بر این باورند که این اتفاق در زمستان بوده و این امور کراماتی است که برای مریم رخ داده است.

و برخی از علما این دیدگاه را دارند که وجود نخل، و رطب، وجریان آب در جوی دلالت بر تولد عیسی در فصل تابستان است چون فصل ثمر دادن نخل است.

کسانی که می گویند در تابستان واقع شده است به اشاراتی که در آیات آمده است می نگرند و می گویند این قضایا در تابستان رخ می دهد.

به برخی از این اشاراتی که در این آیات آمده است توجه فرمایید:

الله عزوجل در سوره ی مریم در داستان ولادت عیسی به مریم اینگونه می فرماید:

(فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَى جِذْعِ النَّخْلَةِ): (درد زايمان او را به كنار تنه نخلي كشاند).

اگر زمستان بود مریم باید به غار یا جای دیگری پناه می برد تا از سرما در امان باشد، پس این دلالت می دهد که آسمان صاف بوده و آن نخل سایه داشته است.

همچنین الله عزوجل می فرماید: (قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا) (پروردگارت پائين (تر از) تو چشمه اي روان قرار داده است).

(سَرِيًّا) جوی آب کوچکی است که با شدت روان است، و اگر زمستان بود در سرمای شدید سرزمین شام جوی آب یخ زده بود، زیرا سرزمین شام به شدت سرما به خصوص در ماه دسامبر معروف است.

 وسپس الله عزوجل مریم را اینگونه دستور می دهد: (وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا): (تنه نخل را بتكان، تا رطب تازه چیده شده بر تو فرو افكَنَد).

کلمه ی (رطب) که از آخرین مراحل در مراحل رسیدن خرماست، و بر هیچ کسی پوشیده نیست که تبدیل شدن ثمره ی نخل (خارک) به رطب نیاز به درجه ی حرارت شدیدی دارد، واین دلالت بر این می دهد که این اتفاق در تابستان بوده است.

کلمه ی (جنیا) به معنی این است که وقت چیدن آن فرا رسیده، واین حالت در تابستان رخ می دهد.

و علمایی که می گویند ولادت مسیح در زمستان رخ داده است  این امور  را کراماتی  برای مریم می دانند.

و شایان ذکر است که مفسرینی که قائل به وقوع آن در زمستان هستند استنادشان بر روایاتی است که هیچکدام از آنها به صحت نرسیده است.

گرچه جای تحقیق و بررسی در این مسأله باقی می ماند، و نمی توان با قطعیت موسم وقوع ولادت مسیح را بیان کرد، اما همین بس که بگوییم در شریعت اسلامی نه در قرآن و نه در سنت روز یا ماه یا سال ولادت مسیح به صورت قطعی و یقینی وجود ندارد.

******************************

اما روز میلاد مسیح نزد نصاری:

******************************

همانگونه که گفتیم اعتقاد غالب نصاری اروپای غربی بر این است که روز 25 دسامبر  و بر اساس اعتقاد نصارای اروپای شرقی روز 7 ژانویه روز میلاد مسیح است. که این دو روز در وقت شدت سرما وزمستان می باشد.

این در حالی است که گروه زیادی از محققین نصاری بر این باورند که این تاریخ، تاریخ صحیحی نیست؛ بلکه در انجیل (لوقا) و (متی) وقتی سخن از میلاد اوست اشاراتی وجود دارد که گویای این است که  تولد عیسی علیه الصلاة والسلام در تابستان بوده است و نه در زمستان.

***************************************

وقت میلاد مسیح در کتاب مقدس انجیل:

***************************************

اولا: هیچ نصی در هیچ کدام از انجلی
7:59:10 PM
های موجود –با وجود تحریف واختلافشان- وجود ندارد که دال بر ولادت او در زمستان باشد، بلکه انجیلهایی که داستان ولادت او را نقل کرده اند اشاراتی وجود دارد که مسیح در تابستان به دنیا آمده است.

ثانیا: در انجیل (لوقا) آمده است که در وقت ولادت عیسی علیه الصلاة والسلام چوپانان، گوسفندان خود را در صحرا می چراندند و شبها را آنجا می گذراندند، جایی که صحرا سرسبز بود، و این جز در تابستان در وقتی دیگر امکان پذیر نیست، زیرا شدت سرما گیاهان را از بین می برد، و امکان چراندن و خوابیدن در صحرا وجود ندارد.

ثالثا: در انجیل (متی) آمده است که گروهی از مجوسیان از شرق –یعنی عراق- آمدند، -زمانی که بابل مکان حکمرانی آنان بود-، آمدنِ آنان زمانی بود که ستاره ای در آسمان پدیدار گشت که می گفتند طلوع چنین ستاره ای نشانه ای از نشانه های ولادت پیامبر یهود است.

واین قضیه اشاره ای دیگر است که این اتفاق در تابستان بوده است وهوا صاف بوده، و آن مجوسیان امکان رؤیت آن ستاره برایشان ممکن بود، ولهذا آن ستاره را دنبال کردند تا اینکه به موازات بیت لحم توقف نمود.

********************************************************

اعترافات بعضی از محققین نصاری بر عدم صحت این تاریخ:

********************************************************

اسقف (بارنز) می گوید: هیچ پایه و اساس برای این عقیده که قائل به این است که 25 دسامبر میلاد مسیح است یافت نمی شود، ... وبه نظر می رسد که عید میلاد بعد از جدال بسیار ومناقشات طولانی در حدود سال 300 بعد از میلاد بر آن اتفاق شده است. (ظهور المسیحیة اثر بارنز)

ایشان بر اساس قصه ای در انجیل (لوقا) می گوید: میلاد مسیح در زمستان نبوده است.

در دائرة المعارف انگلیسی آمده است: هیچ کسی به تعیین روز یا سالی برای میلاد مسیح به قناعت نرسیده است، بلکه کشیشهای کلیسا در سال 340 بعد از میلاد این تصمیم را گرفتند که روزی را برای جشن عید قرار دهند. و لهذا روز انقلاب خورشیدی در زمستان را انتخاب کردند که از عظیم ترین ومهم ترین اعیادشان بود.

**************************

و در پایان نتیجه می گیریم:

**************************

در شریعت ما –نه در قرآن و نه در سنت- هیچ تاریخ دقیقی برای روز یا ماه یا حتی سال تولد مسیح وجود ندارد.

گرچه غالب نصاری تولد مسیح را در زمستان، و در ماه دسامبر یا ژانویه می دانند اما بسیاری از دانشمندان این تاریخ را اشتباه می دانند.

هیچگونه قطعیتی در تعيين زمستان وبه خصوص ماه دسامبر یا ژانویه برای زمان میلاد مسیح وجود ندارد. بلکه اشاراتی که در قرآن و انجیل های تحریف شده وجود دارد خلاف آن را اثبات می کند.

بنابر این:

********

تاریخ میلادی که بر اساس زمانِ میلاد مسیح بنا نهاده شده،  و جشن  کریسمس که در این روزها صور ت می گیرد و متأسفانه بسیاری از مسلمانان به آن روی آورده اند، هیچ اساس علمی و قطعی ندارد، و بنای آن بر توهم و ظن و گمان است.

 

مراجع با تصرف:

بیان خطأ التاریخ المیلادی؛ اثر عادل الجلیفی.

النصرانية والإسلام؛ اثر محمد عزت الطهطاوي.

سایت الإسلام سؤال وجواب.

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: